3 Rahsia Selfie Power Tahap Dewa Dengan Vivo V11 & Vivo V11i


Korang mesti rasa geram je bila surf Instagram/Facebook je ramai orang share gambar cantik-cantik tapi korang punya gambar macam sendu je, betul tak? Haa sekarang korang tak perlu sedih-sedih lagi sebab sudah ada penyelesaian untuk masalah gambar takde seri korang tu tadi.

Vivo V11 & Vivo V11i ni telefon pintar terkini yang paling power dari segi photography keluaran Vivo Malaysia! Tak perlu skill tahap dewa pun korang mampu menangkap gambar landskap dan selfie yang jauh lebih cantik dari instafemes kat luar sana tu. 

Nak lagi umphhh, korang boleh try teknik ni:


TIPS 1: Bingkai foto + daun atau ranting + ais
  1. Ambil bingkai gambar dan letakkan di mana-mana yang sesuai & kreatif.
  2. Bubuh ais dan daun-daun kering di sekitar bingkai tadi.
  3. Setting sikit lighting sampai on-point.
  4. Snap dua tiga keping, dan pilih gambar terbaik untuk dikongsikan!



Mudah je kan? Ni baru teknik pertama tau, ada banyak lagi tips-tips photography dikongsikan Vivo melalui video tutorial di bawah:

TIPS 2: Laser Beam

Nak hasilkan gambar dengan kesan pelangi pada gambar tetapi korang tak tahu nak buat macam mana? Jangan risau, ViVo ada caranya untuk anda. Satu cuba korang tengok gambar kat bawah ni, memang cantikkan tona radiant dalam gambar, siap boleh dapat 2 warna lagi dekat sisi model tu.




Seperti yang ditunjukkan di dalam video, anda dikehendaki menggunakan cahaya yang berlainan untuk efek radiant.


TIPS 3: Plastik pembungkus makanan lut sinar dan Penyembur air

Okay, korang tinggal cuma satu lagi trik untuk bergelar Master Of Selfie. So, kekal fokus ok untuk trik terakhir ini tau. Trik ketiga yang mahu dikongsi oleh Vivo adalah cara untuk mengambil gambar dengan kesan water spray pada gambar. Macam gambar model kat bawah ni.


Nampak menawan sangat kan? Korang pun boleh buat sebenarnya dan kami rasa ni trik paling simple untuk korang mastered dalam masa yang singkat. Tool yang korang kena guna pun biasa-biasa sahaja. Apa yang korang kena ada adalah Water Squitter dan Pembalut Makanan Lut Sinar.

Kemudian, cuba dapatkan sudut yang menarik dan dengan bantuan rakan-rakan anda cuma rentangkan Pembalut Lut Sinar di depan wajah korang, pastikan jarak sekurang-kurangnya 12 inci daripada wajah. Dengan menggunakan Water Squitter, spray pada permukaan Pembalut Makanan Lut Sinar sehingga terhasil kesan water spray. Korang boleh rujuk trik ini dekat video bawah ini.


Ok, korang mesti tertanya-tanyakan kenapa kena guna Vivo V11 atau Vivo V11i untuk dapatkan gambar memukau seperti di atas. Sebenarnya Vivo V11 dan V11i ini merupakan dua model telefon pintar terbaru yang dibawakan khas ke Malaysia untuk anda penggemar selfi dan fotografi yang berupaya menghasilkan imej-imej menarik seperti di atas.

Macam jurugambar pro boleh kami katakan, semuanya terima kasih kepada keupayaan Kecerdasan Buatan (AI) yang terbina di dalamnya. Hadir dengan teknologi pengimbas cap jari binaan pada skrin membolehkan korang untuk menyah kunci telefon dengan hanya meletakkan jari pada permukaan skrin.

Buat korang yang mementingkan penampilan luaran telefon, usah risau salah satu daripada dua warna, Starry Night dan Nebula ini pasti kena dengan citarasa korang.


So tak perlu tangguh lama-lama lagi, korang boleh juga layari laman web Vivo Malaysia di http://www.vivo.com/my dan pilih telefon pintar mesra photography mereka di https://www.vivostore.com.my/single-product.php?p=38

Harga memang berbaloi-baloi! Serius tak tipu 😘

Scroll to top