Blog Trafik Tinggi Boleh!


Entri Pastikan Blog Trafik Tinggi tempoh hari ternyata berjaya membuka mata beberapa orang blogger baru (newbie) yang sebelum ni tak berapa nak yakin dengan buat duit online melalui medium blog ini.

Tetapi ada lagi soalan susulan yang ditanya iaitu "Takkanlah dengan berblogging sahaja, duit yang diperoleh lebih banyak daripada gaji pegawai kerajaan bekerja selama 30 hari sebulan.." Nak tahu apa jawapan aku?

Blog Trafik Tinggi Boleh! Ni adalah cerita benar dan bukan jawapan yang direka oleh aku sendiri ya. Kebanyakan blog-blog dengan trafik yang tersangatlah tinggi mampu memperoleh pendapatan sehingga 5 angka sebulan, melebihi gaji seorang pegawai kerajaan yang penat bekerja selama sebulan.

Bukti Blog Trafik Tinggi Boleh, korang tanya sendiri dengan salah seorang daripada Top 10 Blogger Malaysia yang aku senaraikan ni berapa duit yang mereka dapat hasil berblogging sahaja. Mungkin lepas korang dengar sendiri jawapan daripada mereka baru korang nak percaya. Hehe..

Oh ya, ada juga blogger yang tidak popular tetapi dengan trafik yang cukup tinggi sahaja mampu memperoleh purata pendapatan sebanyak RM3000 sebulan contohnya seperti Cik Laili.

Sebenarnya buat duit dengan blog ini tidak terhad kepada pengiklanan semata-mata tetapi lebih daripada itu. Kalau nak cerita semua sekali memang sangat banyak dan panjang, cukuplah kalau aku berikan satu contoh yang paling mudah iaitu seperti Program Insentif Tunai Denaihati yang memberikan RM0.20 bagi setiap klik unik (referrer) ke blog Denaihati.

Okay rasanya sampai sini je dulu, kalau blogger lain ada tambahan idea ataupun pendapat peribadi boleh lah berikan komen kat bawah ya. Sama-samalah kita berkongsi supaya kita sama-sama mendapat manfaat daripada nya.

Scroll to top